Foto's

Over Playa del Ingles

Het Hotel Escotorial bevindt zich op het populaire Gran Canaria. Eén van de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko. Danzij het subtropische klimaat en de prachtige natuur zijn deze eilanden al jaren erg geliefd bij Nederlanders. Het hotel ligt op circa 100 meter van het centrum van Playa del Inglès. Leuke winkels, winkelcentra en uitgaansgelegendheden zijn dus altijd vlakbij. Ook het strand bevindt zich op loopafstand. Op dit tropische eiland weet u zeker dat u alles heeft wat nodig is om volledig tot rust te komen!

Schitterende stranden

Gran Canaria staat voornamelijk bekend om haar mooie stranden. Het Escotorial ligt aan het strand van Playa del Inglès, dat onderdeel is van het uitgestrekte Maspalomasstrand. Dit strand bestaat uit zand en duinen en is zo lang en groot dat het doet denken aan een woestijnlandschap. De duinen strekken zich uit over 5km² en zijn een indrukkwekkend gezicht. Dankzij de omvang is er op het strand altijd wel plek. De meeste stranden worden omgeven door rotsen of vulkanisch gesteente. Een bijzonder mooie omgeving en als u op zoek bent naar rust is er altijd wel ergens een afgelegen baai te vinden met een mooi strand.

Natuurgebieden

De rest van de natuur van Playa del Inglès is echter minstens zo prachtig als de stranden. Het eiland heeft maar liefst 33 beschermde natuurgebieden die u kunt bezoeken. U kunt wandelen door de dennenbossen en laurierboombossen, exotische vogels spotten, tochten maken door de berg- en vulkaanlandschappen of genieten van de landelijke gebieden van het eiland. Breng een bezoek aan de Valle de Agaete, een vallei vol kleurrijke bloemen en diepe ravijnen. Ook de Barranco de Guayadeque is een vallei. Deze is 20 kilometer lang en is uitgeroepen tot natuurmonument.Tevens worden hier van tijd tot tijd nog steeds nieuwe archeologische vondsten gedaan. De Roque Nublo, of 'Wolkenrots' is een grote rots op meer dan 1800 meter hoogte die vanuit bijna alle delen van het eiland te zien is. De stevige wandelaars kunnen een stuk de berg op rijden om vervolgens het hoogste deel van de rots te beklimmen voor een schitterend uitzicht.

Cultuur

De hoofdstad Las Palmas is een van de meest levendige steden op Gran Canaria. De grote stad heeft een bruisend nachtleven, vele winkels, maar ook mooie historische gedeeltes. De historische wijk Vegueta staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder kent het eiland veel leuke plaatsjes zoals het vissersdorpje Agaete met schattige witte huisjes, het sfeervolle Aguïmes met al haar historische bezienswaardigheden en Teror, dat ook wel 'balkonstad' wordt genoemd en als historisch erfgoed wordt beschouwd. Ook zijn er verschillende archeologische opgravingen gedaan in de omgeving. Bijvoorbeeld de Arteara Necropolis waar zich meer dan 1000 graven uit de 4e eeuw voor Christus bevinden. Cuatro Puertas is tevens een echte aanrader. Dit grottencomplex diende in de tijd van de Guanchen waarschijnlijk als heilige plek. De in de grotten uitgehouwen huizen en het altaar zijn nog steeds te bezichtigen, net als enkele muurschilderingen.

Op Gran Canaria heerst een subtropisch klimaat. Dit betekent dat het erg warm is, maar toch niet tropisch vochtig. Het hel jaar door is het erg warm en ook de zee heeft een aangename temperatuur. U kunt dus elk moment van het jaar een vakantie plannen om van het zonovergoten eiland te genieten.

Vergelijk Hotel Escorial bij 4 aanbieders Bekijk prijs